Rast, vjera, povijest, ponos i budućnost su ključni pojmovi koji opisuju Jomu. Joma raste iz godine u godinu, širenje na nove sportove, novi veći asortiman, bolja kvaliteta i još bolji dizajn opreme izdvaja ju iz konkurencije. Tenesice za futsal Top-flex već su godinama jedan od najdražih modela igrača diljem svijeta, a polako sve češće možemo vidjeti dresove, trenirke Joma na raznim profesionalnim (Swansey City, Villarreal, Hrvatska rukometna reprezentacija, Inter-Zaprešić…) ili amaterskim momčadima .

Rast, vjera, povijest, ponos i budućnost su ključni pojmovi koji opisuju Jomu. Joma raste iz godine u godinu, širenje na nove sportove, novi veći asortiman, bolja kvaliteta i još bolji dizajn opreme izdvaja ju iz konkurencije. Tenesice za futsal Top-flex već su godinama jedan od najdražih modela igrača diljem svijeta, a polako sve češće možemo vidjeti dresove, trenirke Joma na raznim profesionalnim (Swansey City, Villarreal, Palermo, Hrvatska rukometna reprezentacija, Inter-Zaprešić…) ili amaterskim momčadima .

1965. godine kreće povijest Joma Sport-a kao proizvođača sportske obuće sa 7 zaposlenika.

1969. Slijedi preseljenje u novu, veću tvornicu sa prvom manualnom proizvodnom linijom

1988. Otvara se treća tvornica, koja je i danas sjedište na 65.000m2 sa automatiziranom proizvodnom linijom, te zapošljava više od 300 zaposlenika

1989. Joma potpisuje ugovore sa dva poznata španjolska nogometaša Emilio Butragueño (Real Madrid) i Txiqui Beguiristáin (F.C. Barcelona).

1992. Joma postaje lider u prodaji nogometne obuće. Fermín Cacho osvaja zlatnu medalju na 1500 meters na Olimijskim igrama u Barceloni u Jominoj obući.

1996. Širenje van granica Europe, točnije otvaranje podružnice u Meksiku u gradu Celaya. Kasnijih godina slijedi otvaranje još šest podružnica izvan Španjoske (SAD 1999. , Kina 2000., Italija, UK, Panama, Brazil 2002.).

2002. Reprezentacija Costa Rice predstavlja Jomu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

2007. Prema IFFHS-u nogometna momčad Seville proglašena je najboljom svjetskom nogometnoj momčadi te godine nakon osvajanja Cup-a Uefe dvije godine za redom, Španjoslskog te Europskog super kupa i Španjolskog nacionalnog kupa.

2013. Juani Mieres, najbolji svjetski igrač sporta paddle pridružuje se Jomi.

2015. Hrvatska rukometna reprezentacija potpisuje ugovor sa Jomom, te tako Joma aktivnije kreće sa širenjem na rukometno tržište.

2016. Na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Jomu predstavljaju atletski savezi država kao što su Španjolski, Portugalski, Meksički, Bugarski, Moldavski, Andorski, Malteški. Ivan Dodig nastupa u finalu Davis Cup-a u Joma dresu koji je dizajniran posebno za njega. Hrvatski rukometaši osvajaju brončanu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu održanom u Poljskoj.

2017. U 20 najjačih svijetskih nogometnih liga, kao i u top 5 eurpskih liga poznatih kao „Lige Petice“ po zastupljenosti brenda Joma se nalazi na trećem mjestu odmah iza Nike-a i Adidasa sa 26 kluba koji se ponosno natječu u Jominoj opremi, tj. sa 9 klubova u „Ligama Petice“.

 

 

Blog

Komentari su isključeni.